Tomb Raider Forum
Ocak 07, 2009, 01:44:42 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Toolbarımızı bu linkten indirebilirsiniz
http://tombraiderclub.ourtoolbar.com/

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çocuklara Çevreci Masallar...  (Okunma Sayısı 91 defa)
SeL!N

Moderator
Süper Üye

Aydan ve Furkan'a çok teşekkürler. :)

« : Haziran 20, 2008, 08:36:51 ÖS »

Gazeteci ve sinema yazarı Banu Bozdemir’in kaleme aldığı, Gökçe Akgül’ün resimlediği “Çevremi Seviyorum” dizisi, Beyaz Balina Yayınları tarafından yayımlandı. Kitapta çocuklarda çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan "Köpük Ülkesi”, “Ağlayamayan Bulut”, “Son Kurşunkalem”, “Renkli Penguen” ve “Koca Dev’in Koca Meyveleri” adlı beş öykü yer alıyor.

Bozdemir, “Köpük Ülkesi”nde deniz kirliliğine karşı mücadele eden köpüklerin macerasını, “Ağlayamayan Bulut”ta küresel ısınmanın etkileriyle savaşan bulutçukları anlatıyor.
Günümüzden 50 yıl sonra geçen “Son Kurşunkalem” ise, betonlaşmış bir dünyayı yeşillendirmeye çabalayan, tek kalmış Kurşunkalem’in öyküsü…

Hiç gökkuşağı renklerinde bir penguen gördünüz mü? “Renkli Penguen”de göreceksiniz. Eriyen buzullardan kaçan penguenlerle insanların, Gökkuşağı Ülkesi’ne yaptıkları yolculuğa siz de katılacaksınız.

“Koca Dev’in Koca Meyveleri” ise obur bir devin tüm ürünlerini yediği köylülerin komik hikâyesi… Köylüler, gizemli bir adamın sihirli tohumlarıyla kocaman ürünler elde etseler de, başlarına gelmeyen kalmıyor…
Banu Bozdemir, öykülerinde çevreyi korumanın önemini insancıl ve mizahi bir dille anlatıyor. Gökçe Akgül’ün yaratıcı illüstrasyonları da bu mizahi boyutu destekliyor.
“Çevremi Seviyorum” serisindeki kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim müfredatı için zorunlu kıldığı bitişik eğik yazı (elyazısı) fontu kullanılarak hazırlandı.

Bence bunun olması çok iyi olmuş küçük yaşadakiler bir çok şey öğrenecekler.

Alıntıdır: http://www.hurriyet.com.tr/kultursanat/9069076.asp?gid=62&sz=3407
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2008, 11:47:26 ÖS Gönderen: l@ra_croft » Logged
lrcr

TR Hastası

BATI EJDERI GENERAL IROH

« Yanıtla #1 : Haziran 21, 2008, 02:54:24 ÖS »

Çok güzel bir şey çevreye küçük yaşta saygı duyacaklar
Maceracı Kız

Çalışkan Üye
**

LaRa bİr eFsAnE BeNiM İçİn kAlBiMdE!

« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 09:22:20 ÖS »

çok güzel bir yöntem bence de...herkes buna uysa çok güzel olur eminimki!''çevreye küçük yaşta saygı...''bile denmesi çok güzel

bence!!!onu duyması çok güzel..bir de bu hayata geçirildiğinde ayrı bir güzellik olacak..kesinlikle ben bundan eminimm!!!!!

paylaşım için teşekkürler l@ra_croft!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!

Google ve orumceklerin son ziyareti Ocak 02, 2009, 03:13:18 ÖÖ